Akne

Akne är en hudsjukdom som skapar inflammation i talgkörtlarna orsakad av en hudbakterie, ”Propionibacterium acnes”. En akne-hud har oftast vidgade porer och röda utslag som ofta känns ömma och är inflammerade. Ibland är utslagen stora och ömmande bölder som kan vara väldigt besvärande. I vissa fall drabbas huden även av ärrbildning.

Talgkörtlarnas uppgift är att producera talg för att smörja huden och fungerar som ett skydd på huden.
När det uppstår en överproduktion av talg kan det leda till igentäppta talgkörtlar. Det igentäppta talget härsknar och drar till sig bakterier och omvandlar det nödvändiga ”smörjmedlet” till en aggressiv fettsyra som skadar huden. En inflammation skapas som försvar mot bakterierna och en ”finne” uppstår.

Akne orsakas ofta av överproduktion av talg vilket är väldigt vanligt vid hormonella förändringar, t ex under tonåren då könshormonet testosteron ökar hos båda könen. Orsakerna till akne är flertal och kan även drabba vuxna, så kallad “vuxenakne”.

Det finns flera sätt att reducera och till stor del hålla sin akne under kontroll. I vissa fall kan tillståndet behöva behandlas med antibiotika.
Huden kan återställa den normala balansen av hudens mikroflora. framförallt genom att förändra grundläggande livsstilsval och genom att vara noggrann med de produkter som appliceras på huden. Regelbunden daglig hudvård med rätt anpassade hudvårdsprodukter och ansiktsbehandlingar med rådgivning är första steget för att hålla din akne och orena hud under kontroll.

Pormaskar är små vita pluppar eller svarta prickar på huden som orsakas av överskottstalg och döda hudceller som täpper igen talgkörtlarna/porerna. Vi kallar ofta pormaskar, kvisslor och finnar för orenheter men det betyder dock inte att huden är smutsig. Många som besväras av mycket pormaskar har oftast en hög talgproduktion som behöver balanseras och kräver regelbunden djuprengöring samt förebyggande hudvårdsrutiner hemma.

Akne och oren hud kan även finnas på andra ställen på kroppen som på ryggen och bröstet. Det beror på att det finns mer talgkörtlar på dessa områden.

Vi erbjuder rådgivning, ansiktsbehandling och produkter som ger fina resultat på problemhud och aknehud. Vid svår akne så rekommenderar vi att du uppsöker en Dermatolog/hudläkare för att få eventuell medicinsk behandling.

ESSE PROBIOTISK ANSIKTSBEHANDLING

60 min 1090 kr

Vi anpassar denna behandling för dig med acne/oren hud och fokuserar på att balansera din hud och djuprengöring av huden.
Vi arbetar med framtidens hudvård, effektiva produkter med prebiotika och probiotika från ESSE Probiotic Skincare. Dessa produkter tillför din hud goda bakterier för att skapa ett optimal hudhälsa och slå ut de dåliga bakerierna som skapar en dålig miljö på huden..

I behandlingen ingår:
Rengöring, hudanalys, peeling, ånga, noggrann portömning, ansiktsmask, avslutande serum och ögon- och ansiktscreme.
Du får även rekommendation om passade produkter, tips och råd om hur du tar hand om din hud på bästa sätt.

Boka Probiotisk Ansiktsbehandling här