Vaxning

När du vill göra din vaxning kommer du till oss på Kroppscompagniet i Stockholm, Upplandsgatan 61, vid Odenplan i Vasastan. Till oss kommer både kvinnor och män för vaxning, vi har en stor kundkrets då vaxningar är en av våra mest bokade behandlingar sedan många år. Vaxning är en effektiv och skonsam hårborttagningsmetod som ger ett slätt och hårfritt resultat. De strån som är tillräckligt långa ca 7-8 mm rycks ut från hårsäcken och normalt sker en återväxt inom 3-6 veckor. Läs mer om vaxning längre ner på denna sida, hur en vaxning går till samt tips inför och efter din behandling.

Missa inte att du som stamkund hos oss får ett bonuskort för din vaxning som är giltigt under 12 mån från startdatum. Du får halva priset på var 5e behandling när du vaxar dig regelbundet hos oss!

Vaxning av rygg inkl axlar

Vaxning av rygg inkl axlar och halva armar

Vaxning av rygg inkl axlar, bröst och mage

Vaxning av bröst och mage

Vaxning av halva ben

Vaxning av halva ben och bikini

Vaxning av hela ben

Vaxning av hela ben och bikini

Vaxning av bikinilinje

490 kr (endast kvinnor, ej brasiliansk)

Boka bikini här

Brasiliansk vaxning

690 kr (endast kvinnor)

Boka brasiliansk här

Brasiliansk vaxning och halva ben

990 kr (endast kvinnor)

Boka brasiliansk och halva ben här

Brasiliansk vaxning och hela ben

1190 kr (endast kvinnor)

Boka brasiliansk och hela ben här

Vaxning av halva armar

Vaxning av hela armar

Vaxning av överläpp/haka

Vaxning av armhålor/axiller

Vaxning av Stuss (rumpa)

290 kr (endast kvinnor)

Som tillägg till din brasilianska vaxning 190kr

Boka Stuss här

Så fungerar vaxning

Vaxning är en effektiv och skonsam hårborttagningsmetod som ger ett slätt och hårfritt resultat. De strån som är tillräckligt långa rycks ut från hårsäcken och normalt sker en återväxt inom 3-6 veckor. Vid regelbunden vaxning blir hårväxten mjukare och tunnare till skillnad från rakning då stråna blir grova. Oftast blir hårväxten glesare med tiden då man tröttar ut hårsäckarna. För att få ett så bra resultat som möjligt bör hårväxten vara ca 7-8 mm, d v s ca 3 veckors utväxt. Man bör även undvika rakning mellan vaxningstillfällena för att få ett så varaktigt resultat som möjligt. Första gången man vaxar sig så känns det oftast mer smärtsamt då håret sitter hårdare i hårsäcken. Med tiden då håret blir tunnare så minskar smärtan då håret lossnar lättare. Då håret har olika växtfaser brukar det bli lite korta strån kvar vid första vaxningstillfället. Dessa försvinner vid nästa vaxning. Bäst hårfritt resultat får man efter flera vaxningsbehandlingar då hårväxten ”kommer i fas”.

Tips innan vaxning

  • Vid vaxning bör utväxten vara minst 7-8 mm. För bästa resultat bör du spara ut hårväxten i ca 3 veckor.
  • Om hårväxten är alltför lång, t ex vid rygg, bröst/mage rekommenderas att trimma ner hårväxten för att det inte skall göra alltför ont.
  • Peela gärna huden några dagar innan din behandling för att avlägsna ytsmuts och döda hudceller. Undvik att smörja det område som ska behandlas samma dag som behandlingen.
  • Huden bör inte vara solbränd eller irriterad.

Efter din vaxning

Det kan ta någon eller några dagar för huden återhämta sig efter en vaxning, direkt efter behandlingen uppstår en rodnad och ev kvaddlar (upphöjd rodnad) på huden. Det är helt ofarligt och lägger sig oftast inom ett dygn. Tänk på att huden är extra känslig efter vaxning, hårsäckarna är öppna och känsliga för smuts och bakterier. Om det efter behandlingen finns kvar något vax kan du avlägsna det med lite olja. Ibland när håret vaxer ut igen kan man få problem med inåtväxta hårstrån. För att undvika detta peela huden så att stråna hittar ut igen. Vi säljer även bra produkter för hemmabruk: – Peelinghandskar för att torrborsta huden innan din behandling och mellan dina vaxningar. – Aloe-vera gel som verkar lugnande och återfuktande – Folisan som innehåller salicylsyra vilket verkar exfolierande så att stråna lättare hittar ut igen vid utväxt. Finns en smidig roll-on variant för bikiniområdet och mindre områden och en flaska för större kroppsdelar som rygg och bröst och mage. Fråga oss vid din behandling så hjälper vi dig att hitta rätt produkt som passar dig.

Tips efter vaxning

  • Undvik svettig träning och bad de närmaste 24 timmarna efter vaxning.
  • Duscha endast i svalt vatten de närmaste 24 timmarna och undvik tvål.
  • Undvik även att smörja det vaxade området med parfymerade crémer.
  • Undvik även att sola de närmaste dagarna efter vaxning.
  • Om du rör dig utomhus – använd solskyddsfaktor, gärna SPF30 eller högre.
  • 24-48h efter din vaxning applicera Folisan (som vi säljer) dagligen i minst en vecka tills stråna början växa ut igen. Folisan motverkar inåtväxande hårstrån (exfolierande) och är anti-inflammatorisk och antibakteriell.

Olika typer av vax

Vi använder oss olika typer av vax beroende på vilken kroppsdel som ska behandlas. Vi använder framförallt ett så kallat kallvax som är oljebaserat och värms upp en vaxvärmare. Vi anser att detta är det mest effektiva vaxet för att få ett optimalt hårfritt resultat. Vaxet rollas på huden med en vaxkassett och dras sedan bort med en vaxremsa. Vi använder även ett kallvax som appliceras med spatel på huden. I våra intimvaxningar och när vi vaxar mer känsliga delar av kroppen så använder vi ett varmvax, ett oljelösligt ”peel-off” vax (som stelnar på huden och dras bort för hand utan remsa), ett mjukt och behagligt vax som formar sig efter kroppsdelen som ska vaxas. Verkar även skyddande och vårdande tack vare innehållet av bomullsfröolja.

Så går en vaxning till

Kunden får klä av sig på det område där behandlingen skall utföras. Vid bikinivaxning behåller man trosorna på, men tänk gärna på att ta ett par oömma trosor som går att dra åt sidan så att vi kommer åt att vaxa ordentligt. Därefter lägger man sig på behandlingsbänken och vi täcker kroppen med en handduk. Vid vaxning av bikini, axiller samt rygg, bröst och mage desinficerar vi alltid området som skall behandlas. Därefter appliceras ett talk som skyddar huden. Det uppvärmda vaxet appliceras med en roller eller med spatel, därefter fäster vi en vaxremsa på området, fixerar huden och vaxremsan och drar med ett snabbt ryck bort remsan och håret med rätt teknik. Vi tar en bit i taget tills allt hår har avlägsnats. De hårstrån som eventuellt blir kvar plockar vi bort med en pincett. Avslutningsvis behandlar vi det vaxade området med en ekologisk olja som tar bort vaxrester och som mjukgör och lugnar huden. Därefter tvättar vi av den ekologiska oljan med en ljummen handduk och avslutar med att smörja känsliga områden med en lugnande Aloe-vera gel. Därefter får kunden klä på sig. Observera att vi alltid är ytterst noga med renligheten då vi använder engångsspatlar, byter bänkpapper och rengör alla instrument och vaxstationen mellan alla våra behandlingar.