Rosacea

Rosacea är en inflammatorisk hudsjukdom som kan se ut på många olika sätt, och kan därför lätt förväxlas med andra hudsjukdomar eller tillstånd som har liknande symptom, som t.ex akne eller eksem.

Oftast uppträder rosacean i form utav rodnad med ytliga blodkärl som ibland även är vidgade. Vissa känner av en hetta där rodnaden uppstår, framförallt på näsa och kinder men ibland även i panna och på haka. Knottror och röda prickar är ofta förekommande, även varblåsor hos vissa. Vissa drabbas även av att näsan blir röd och svullen, detta brukar vara vanligt hos män.

Rosacea kan också förkomma runt eller i ögonen och kallas då för ockulär rosacea, men det är mindre vanligt.

Oftast kommer rosacea i skov där besvären kan hålla i sig i flera månader och sedan likaså försvinna i en lång tid. Men självklart finns det personer som har konstanta besvär.
Rosacea brukar delas in i olika former, from mild till svår, beroende hur besvären yttrar sig. I Sverige är rosacea relativt vanligt och mellan 5-10 % är drabbade.

Den drabbar oftast de med ljus och känslig hud. Rosacea uppträder i vuxen ålder och oftast efter 30 år. Ofta är sjukdomen kronisk och är det är oklart varför rosacea uppstår, men man vet säkert att den inte är smittsam. Den kan provoceras och triggas av starka kryddor, alkohol, värme, kyla, sol, stress och olika irriterande kemikalier då huden blossar upp.

Att bota rosacea permanent är inte möjligt, men det går att dämpa och lindra symptomen när den är aktiv. Trots att det ibland kan ta lång tid.
Vad som fungerar bäst för att hålla rosacean under kontroll är väldigt individuellt. Det bästa är att observera sin hud och succesivt fasa ut produkter och försöka anpassa sin livsstil som man märker förvärrar problemen.
I svåra fall sätter man in antibiotika under en lite längre period och ibland kan laserbehandlingar bidra fint med borttagning av ytliga kärl och rodnader.

Ansiktsbehandlingar vid rosacea måste noga anpassas till varje person. Eftersom rosacean kan variera mycket krävs ofta olika insatser och produkter.

Vi erbjuder rådgivning och ansiktsbehandling där vi tillsammans gör en hudanalys för att lättare komma fram till vad som passar just din hud bäst. Behandlingarna anpassas efter just din huds behov och besvär. I behandlingarna använder vi ekologiska produkter från ESSE probiotic skincare och MARIA ÅKERBERG.

Vår Sensitive behandling passar även dig med eksem eller med väldigt känslig hud.

ESSE PROBIOTISK ANSIKTSBEHANDLING

60 min 990 kr

Vi anpassar denna ansiktsbehandling för dig med känslig hud och rosacea. Fokus i denna behandling är att lugna huden och bygga upp hudens barriär för att stärka den och göra den mer motståndskraftig. Vi anpassar din behandling efter din huds behov och känslighet.
I behandlingen använder vi produkter från ESSE PROBIOTIC SKINCARE, prebiotika och probiotika som ger din hud goda bakterier och skapar ett skydd mot de dåliga bakterierna att ta fäste.

Trippelrengöring, hudanalys, peeling, ånga, portömning, massage, ögon- och ansiktsmask, serum samt avslutande crémer.

Boka Esse Probiotisk Ansiktsbehandling här