Brasiliansk Vaxning

Brasiliansk vaxning är en hårborttagning för kvinnor då allt intimhår tas bort, givetvis kan du även spara lite hår om så önskas.
Det är viktigt att du som kund ska känna dig bekväm och väl omhändertagen under din behandling hos oss. Därav strävar vi efter att du ska känna dig lugn och avslappnad när du kommer till oss.

Det är helt normalt att känna sig nervös inför sin första brasilianska vaxning, både oro för ev smärta och att känna sig avklädd. Vi är medvetna om din situation och här är du i trygga händer. Alla våra terapeuter är erfarna och utför vaxningar dagligen. Många av våra kunder har just gett oss feedback att de känner sig trygga och bekväma under en brasiliansk vaxning hos oss. Hygienen är viktig, därav rengörs vaxstationen och pincetter noggrant mellan våra behandlingar. Vi använder endast engångsspatlar och har alltid handskar under din brasilianska vaxning. Även huden rengörs innan applicering av vaxet.

Huden blir mjuk och len efter vaxning. För mer information om din brasilianska vaxning och tips innan och efter behandling samt hur en brasiliansk vaxning går till, läs längre ner på sidan. Tänk på att du bör spara din utväxt i ca 2-3 veckor för att håret ska vara tillräckligt långt för att få ett bra resultat.

Brasiliansk Vaxning

690 kr (endast kvinnor)

Boka brasiliansk här

Brasiliansk vaxning & halva ben

990 kr (endast kvinnor)

Boka brasiliansk & halva ben här

Brasiliansk vaxning & hela ben

1190 kr (endast kvinnor)

Boka brasiliansk & hela ben här

Att tänka på före din Brasilianska vaxning

 

 

*För bästa resultat, vänta minst två veckor efter rakning innan du vaxar dig. Vet du med dig att du har en långsam hårväxt kan du vänta tre veckor. För en optimal vaxning bör utväxten vara minst 5 mm.

*För ett bättre resultat är det bra att skrubba/peela området dagen innan sin vaxning.

*Håret har tre olika växtfaser och cyklar, vilket innebär att hårstråna inte kommer ut samtidigt. Har du rakat dig gör detta att du inte får med dig rötterna och därför kan stråna växa oregelbundet. Genom vaxning där du får med roten ur hårsäcken hjälper det håret att växa mer jämnt. Dock tar detta ofta 2-3 vaxningar innan utväxten kommer i fas. Det är därför vanligt att en del strån inte hänger med i din första vaxning eller växer ut snabbare än vad du trott. Vill du slippa raka dig på en resa så rekommenderar vi därför att vaxa dig 2-3 gånger innan resan för ett mer hållbart resultat.

Att tänka på efter din Brasilianska vaxning

*Efter en vaxning är det viktigt att låta huden vila och att låta huden luftas, kom därför gärna till din vaxning med löst sittande kläder där huden ska vaxas.

*24 timmar efter din vaxning avråder vi träning, dusch, sola samt parfymerade produkter. Detta för att det tar ca 24 timmar innan hårsäckarna sluter sig efter vaxningen och blir mer känsliga och även mer mottagliga för bakterier och man kan då få hårsäcksinflammationer. Det är inget farligt och går ofta över på någon vecka. Området blir knottrigt och rött och kan bli ömt. Det är bra att använda Aloevera efter din vaxning för lugnande effekt.

* Har man vaxat sig under en längre period kan man börja se tendenser till inåtväxande hårstrån. När det samlas döda hudceller och ytsmuts så täpper det till hårsäckarna och det är då svårare för strået att tränga igenom, ståna blir även tunnare och kan ha svårt att hitta ut. För att förebygga detta är det viktigt att man skrubbar området regelbundet. Undvik att få ut inåtväxta står hemma då man kan skada hårsäcken med smutsiga verktyg eller naglar. Skulle skrubben inte räcka finns det produkter som hjälper till att förebygga. På salongen säljer vi Depiflax hair puller som är både behandlande och förebyggande.

*För brasiliansk vaxning rekommenderar vi fyra-fem veckor mellan behandlingarna.

Att känna oro inför din Brasilianska vaxning.

Det är helt normalt att känna sig nervös inför sin första brasilianska vaxning, både oro för ev smärta och att känna sig avklädd. Vi är medvetna om din situation och här är du i trygga händer. Alla våra terapeuter är erfarna och utför vaxningar dagligen. Detta är vår vardag och hos oss kommer du in i varm och trygg miljö. Ta ett glas vatten eller bläddra genom en tidning innan din behandling. Sedan går vi tillsammans igenom om det är något speciellt du känner oro inför och hur vaxningen kommer att gå till. Var inte rädd att ställa frågor. För bästa resultat av din vaxning är det bra om du försöker slappna av och inte spänna kroppen. Tänk på att om du är gravid eller har mens så är huden mer känslig och det kan lättare bli irritationer, det kan även kännas lite mer smärtsamt.

Hur går brasiliansk vaxning till?

Kunden får klä av sig på underkroppen medan vi skyler dig med en handduk. Därefter lägger man sig på behandlingsbänken som är klädd med ett bänkpapper och vi ber kunden att lägga benen i skräddarställning. Vi kommer överens om du vill ta bort allt hår eller spara något på blygbenet framtill. Innan något vax används så rengör vi området med en rengörande gel och lägger även på talk. Vi har två olika sorters vax som vi använder oss av, ett kallvax som dras bort med remsa, och ett varm/hårdvax som stelnar innan man rycker bort det. Vi börjar med att ta bort håret vid bikinilinjen och sedan intimdelarna. Strån som inte kommer med vaxet tas bort med pincett. När den delen är klar så får kunden välja om vi ska ta bort håret mellan skinkorna, då får kunden lägga sig på mage alternativt på sidan. Detta område går oftast snabbt och är i de flesta fall mindre smärtsamt. Efteråt tvättas eventuella vaxrester bort med olja och vatten och vi lägger på lugnande produkt innan kunden i lugn och ro får klä på sig medans vi går ut.