Bromsa hudens åldrande

Vi har tidigare skrivit om anti-age produkter och varför hudens åldras. Att huden förändras och åldras med åren är oundvikligt när vi blir äldre men din livsstil och hur du tar hand om din hud påverkar också din hud. För att för att försöka bromsa förtidigt åldrande så har vi listat några tips/livsstilsändringar: 

Undvik rökning 

Rökning påskyndar åldrandet, nikotinet och den stora mängden kemikalier som finns i cigaretter påverkar huden negativt och bidrar till att elasticiteten i huden minskar. Det bryter helt enkelt ner de proteinfibrer som finns i huden och ska hålla den spänstig, elastisk och fyllig.  
Nikotinet påverkar blodkärlen så att blodtillförseln minskar avsevärt och syretillförseln försämras. Den naturliga rosigheten i huden försvinner och huden för en mer blek, matt och gråaktig ton. Man kan ofta se att många rökare får så kallade rökrynkor på överläppen. 

Fimpa helt enkelt då rökning inte har några positiva effekter för varken din hud eller din hälsa. 

Skydda huden i solen 

UV-strålningen från solen är den främsta orsaken till att huden åldras i förtid. Hudens kollagen som fungerar som hudens byggstenar och elastinet som fungerar som hudens resårband bryts ner och huden får sämre spänst och tappar  

Du ska inte undvika solen helt då solen ger oss livsviktigt D-vitamin men du ska skydda solen från UV-ljus i större mängder. Använd fysikaliskt solskydd som reflekterar bort de skadliga UV-ljuset och undvik för mycket exponering i starkt solljus. Undvik att vara ute när solen står som högst och behöver du vara ute så skydda dig. Bästa tipset är helt enkelt att skydda huden från långvarig solexponering. Använd solskydd! 

Ät mer grönt 

Vad vi äter påverkar alla organ, så även huden som är vårt störta organ. Därmed är det ganska naturligt att mycket av det vi stoppar i oss också påverkar huden. 
Antioxidanter innefattar en mängd olika ämnen som finns framförallt i frukt, bär och grönsaker. 
Dessa frukter, bär och grönsaker innehåller vitaminer, mineraler och färgämnen som ger näring,  skyddar din hud och motverkar tidiga ålderstecken. Antioxidanter som är tillsatta i hudvård är därav också att föredra för att bromsa hudens åldrande och håller dig slät och fräsch längre. 

Ät gärna i färgrika bär, frukter och grönsaker i olika färger för att få dig de olika antioxidanterna. 

Röda och Mörka bär som: Blåbär, björnbär, hallon och jordgubbar,  svarta och röda vinbär, körsbär och granatäpple.  

Gula, oranga och röda frukter som: Melon, persikor, citrusfrukter, katrinplommon 

Grönsaker som: Spenat, broccoli, grönkål, tomater, morötter 

Så frossa i frukt och grönsaker helt enkelt för att bibehålla en ungdomlig hy!