Slipp hud som stramar

Ansiktsbehandling Stockholm

Känner du igen känslan när huden känns nästan en storlek för liten? Det stramar och man känner verkligen att huden är påverkad och behöver hjälp. Även en hud som normalt är fetare kan kännas mer ”torr” under årstidsväxlingar och höst och vintertid.

Årstidsväxlingar påverkar vår hud, framförallt när vädret växlar om till torr och kall luft. På sommaren känns oftast huden bra, en hud som är fet kan bli mer blank då det är varmt och fuktigt ute men det är sällan som huden känns stram. Om det stramar även sommartid så bör du se över vad din hud behöver, kanske använder du produkter som helt enkelt torkar ut din hud eller så kanske du inte tar hand om huden på rätt sätt?

Se över dina hudvårdsprodukter, behöver du byta ut någon eller några produkter eller behöver du komplettera med några hudvårdsprodukter anpassade efter årstiden?

Här kommer några snabba tips på hur du kan behandla den stramande torra huden hemma:

Peeling – Börja med att peela huden, då får du bort döda hudceller som tenderar att ligga på ytan och kan då tillgodogöra sig efterföljande produkter bättre. Du anpassar din peeling efter din hudtyp, viktigt att du använder en peeling för ansiktet och INTE en peeling för kroppen.

Serum – Lägg till ett återfuktande Serum till din hudvårdrutin, serumet jobbar på djupet och ger din hud extra fukt och hjälper till att stärka huden. Använd serumet innan din creme direkt efter din rengöring och innan din ansiktscreme.

Fuktmask – Ta som en vana att lägga en ansiktsmask en eller ett par gånger i veckan, en fuktmask fungerar som in inpackning för ansiktet och innehåller en koncentrerad mängd fuktgivande ingridienser. Tänk på att peela huden innan för ännu bättre resultat. Fuktmask är också bra för en fet hud som kan bli yttorr under höst och vinter. Passar alla helt enkelt. Vi gillar Face mask Moist från MARIA ÅKERBERG som du även kan använda som nattbehandling, sova med masken.

Ansiktsolja – Komplettera med en ansiktsolja som du använder under din ansiktscreme. Ansiktsoljan innehåller fettsyror och vitaminer som ger huden näring och ökar fuktnivån i huden.

Nattprodukt, använd en nattcreme särskilt anpassad för behandling under natten. Under natten är huden mer mottaglig för att byggas upp och vårdas. Under dagen behöver vi en vårdande och skyddande creme och under natten och rik creme som är mer ”reparerande”.

Så se över dina hudvårdsprodukter och hudvårdsrutiner hemma och anpassa dom helt enkelt efter årstiden. Prova gärna att se vad du kan göra komplettera med utifrån dessa fem tips ovan.

Vill du har mer individuell hjälp med din hud så bokar du in dig på en Hudanalys eller en härlig Ansiktsbehandling.