Höstens bästa hudvårdstips!

Förbi är sommaren, solandet, solskyddsfaktorer och salta bad. Vi kanske har slarvat lite med hudvården, inte riktigt lagt större vikt på den och nu känns huden lite sliten, huden stramar och en och annan pigmentfläck kanske har uppstått? Sommarens färg har börjat försvinna och du känner dig blek, grå och lite glåmig, huden känns inte heller särskilt fräsch och är full av pormaskar – du vet dom där små svarta prickarna som vi helst vill slippa!
Känner du igen dig?
Fortsätt då att läsa då vi tipsar om några av Kroppscompagniets hemliga knep för att återfå en strålande fräsch hud med härlig lyster!

Nu ändras årstiden, luftfuktigheten minskar och det blir kyligare ute, vilket också betyder ändringar i hudvården. Huden behöver mer fukt och omvårdnad och eventuellt lite ändrade rutiner. Många kan känna av väldigt snabbt på huden när vädret växlar och slår om mot det kallare och behöver mer återfuktning av huden.

Hur kan du hjälpa huden på bästa sätt?

Förutom att gå på ansiktsbehandling regelbundet då du får en noggrann genomgång med både portömning och återfuktning så bör du även se över vad du har hemma i badrumsskåpet. Vad har din hud behov av idag? Med tanke på att väderleken med ljus, temperatur och luftfuktighet ändras så behöver du även byta ut vissa av dina produkter. Tänk även på att det som du använde för några år sedan kanske inte är det din hud behöver idag. Men åren ändras även din huds behov, tidigare var du kanske fetare i huden, vilket är vanligt när man är yngre men nu känner du dig mer torr, stram eller fuktfattig. Det i sin tur är helt normalt för ofta avtar fuktbalansen med åren och vi behöver byta ut våra produkter.

För att ta reda på vad du behöver så rekommenderar vi en ansiktsbehandling med hudanalys, vilket ingår i alla våra ansiktsbehandlingar på Kroppscompagniet i Stockholm.

Läs mer om våra ekologiska ansiktsbehandlingar här

Ett vanligt fel vi ofta gör när huden känns sådär stram och torr, särskilt nu när kylan kommer är att vi använder en på tok för stark rengöring. Vi vill att det ska löddra, skumma och kännas rent när vi tvättar oss, men tyvärr så resulterar det i att vi tvättar bort det naturligt skyddande fettet som finns där och vi känner att det stramar i huden efter rengöringen.
Ska det kännas så? NEJ absolut inte, huden ska kännas ren men inte uttorkad. Lösningen är enkel – byt rengöring! För att hitta rätt rengöring i djungeln av hudvårdsprodukter bör du uppsöka en hudvårdssalong med ekologisk inriktning där du kan få råd om man som passar dig bäst.

Har du någon koll på vad dina hudvårdsprodukter innehåller?

Kroppscompagniet hudvård använder ekologiska svensktillverkade produkter från Maria Åkerberg Deep Skin Organics. När du använder dessa produkter så tänker du inte bara på vad som är bäst för din hud och kropp, utan även vad som är bäst för vår miljö – ett mycket medvetet val. Alla produkter är närproducerade. Vårdande vegetabiliska oljor i kombination med det bästa naturen kan erbjuda, vilket främjar en frisk och sund hud. Är du nyfiken på dessa härliga produkter så är du välkommen att besöka oss!

Här följer fyra stycken tips om hur du kan boosta och ta hand om din hud under hösten:

1. Peeling av huden, hemma eller på salong

En effektiv peeling löser upp dom döda hudcellerna, förebygger pormaskar och ger huden lyster. Huden blir även mer mottaglig för efterkommande produkter. Hemma använder du en peeling som är anpassad efter din hudyp.

På salongen kan du få en mer effektiv kur-behandling anpassad efter din huds behov, AHA-behandling.

2. Fuktgivande behandling – Moisturising Treatment

Återfukta med en fuktgivande ekologisk ansiktsmask, en fuktkur gör du enkelt hemma. Bäst effekt får du om du peelar huden innan du applicerar masken. Denna sköna fuktbehandling kommer din hud att älska!

3. Ansiktsbehandling

Unna dig en ansiktsbehandling anpassad efter din hudtyp, du får inte bara en ordentlig genomgång av huden och en hudanalys. Du får även en lugn och skön stund där du får känna total avslappning. Vem behöver inte det?

4. Ansiktsolja anpassad efter din hudtyp

Närande ansiktsolja är precis vad många behöver när årstiden växlar och det blir kyligare ute. Huden känns skönt mjuk och smidig när du unnar den det där lilla extra som den behöver.

Mer om dessa fyra supertips skriver vi om längre ner på sidan;

 

Exfoliering av huden – Varför ska man peela huden?

Eftersom hudens celler byts ut kontinuerligt och avstötningen av dessa är oftast långsam så kan huden uppfattas som torr och matt utan lyster och pormaskar bildas lättare. Dom döda hudcellerna täpper till hudytan, vilket innebär att produkter och dess innehåll har svårare att tränga ner i huden.
Med peeling tar man skonsamt bort de döda hudcellerna vilket omedelbart ger huden en jämnare och lenare struktur. Huden mjukgörs, blodcirkulationen ökar, huden får en fin lyster och nu kan efterkommande produkter sjunka djupare ned i huden och komma till sin rätta.

Behandling på salongen

En mer effektiv exfoliering av huden kan du få på salong där vi erbjuder AHA-behandling med Naturlig mjölksyra från Maria Åkerberg Deep Skin Organics som effektivt ger huden en ordentlig uppfräschning. Resultatet ger huden ny lyster, förebygger hudens åldrande, förbättrar hudens spänst, motverkar fina linjer och har en porsammandragande effekt. En AHA-behandling passar alla hudtyper men det finns även specialbehandlingar för en viss hudtyp,

  • C-vitaminbehandling för en mogen hud, solskadad hud eller mild acne
  • Antirougebehandling för känslig hud, rosacea, hud med ytliga blodkärl
  • Clearingbehandling för oren hud och acne
  • Moistbehandling för fuktfattig hud

Här kan du läsa mer om våra ekologiska AHA-behandlingar.

Behandling hemma

Att använda en Peeling hemma 1-2 gånger per vecka är ett billigt och bra sätt få en snabb och synlig uppfräschning av huden.

Maria Åkerberg Deep Skin Organics har två olika peelingar som finns att köpa hos Kroppscompagniet:

AHA & Jojoba Scrub (100 ml 165 kr)

Ansiktspeeling med AHA (naturlig mjölksyra) från sockerbetor och fina korn från jojobaolja som motverkar pormaskar och förebygger acne.
Mjölksyran i AHA & Jojoba scrub har även en blekande effekt på bruna fläckar/pigmentering.
Passar en normal, blandhud samt fet hud.
Användning:
AHA & Jojoba Scrub appliceras på en rengjord och torr hud.
Massera peelingen i någon minut med mjuka, cirklande rörelser. Undvik partier som eventuellt är irriterade och där du har finnar. Tvätta sedan av peelingen med ljummet vatten och applicera ansiktsvatten och återfuktande produkter.

Papaya Peeling (100 ml 195 kr)

Papaya Peeling är ljuvligt doftande enzympeeling för ansiktet med Papain, som är ett extrakt från papaya som skonsamt löser upp döda hudceller och motverkar pormaskar.
Papaya Peeling är oljebaserad vilket lämnar en skön känsla på huden efter behandling.
Passar även den mest känsliga huden då peelingen är mild men effektiv.
Användning:
Papaya Peeling appliceras på rengjord och torr hud, massera sedan peelingen i ca 1-2 minuter.
Tillsätt sedan lite vatten och blanda i ansiktet så att det blir som en créme. När du känner att de små kornen har lösts upp så sköljer du bort peelingen med vatten. Applicera sedan ansiktsvatten samt efterföljande produkter

Fuktgivande behandling som du enkelt kan göra hemma – Boosta huden!

En härlig fuktgivande behandling från ekologiska Maria Åkerberg – Moisturising treatment
Denna papayadoftande fuktkur ger huden en riktig fukt- och vitaminboost samt som huden återfår spänst och lyster.

Användning:
Börja med att applicera Papaya Peeling på rengjord hud. Massera ansiktet med peelingkornen i några minuter. Fukta sedan fingertopparna och tillsätt vatten och massera på då kommer peelingkornen att smälta samt som vattnet aktiverar enzymerna som gör att huden maximalt kan ta upp vitaminerna och fukten från masken.
Applicera nu rikligt med Moisturising Mask direkt på Papaya Peelingen. Moisturising Mask är en fuktgivande och näringsrik mask med Mandarinolja, Neroliolja och C-vitamin.
Testa att ha på den i ca 10 minuter. Upplever du att det går bra kan du även sova med den för att uppnå maximal effekt. Denna kur kan du göra 1-2ggr i veckan.
Mer om Papaya Peeling kan läsa här (LÄNK) från tidigare inlägg och Moisturising mask kan läsa om här nedan;
Moisturising Mask är en fuktgivande mask för alla hudtyper. Den stärker huden, förbättrar strukturen och verkar utslätande. Masken innehåller mer aktiva ämnen än en vanlig ansiktscréme. Därför ger masken en skön kur-effekt.
Moisturising Mask tillför huden fukt med hjälp av olika fuktbevarande örtsalter och kallpressad Jojobaolja. Masken innehåller eteriska oljor från Neroli (bitterapelsinträdet) som har en lindrande och lugnande effekt på huden, stimulerar cellförnyelse samt förebygger brustna blodkärl och Mandarinolja som är stärkande och lugnande.
Citrusallergiker kan vara känsliga mot Mandarinoljan.

Ansiktsbehandling – Hur går en ansiktsbehandling till?

En ansiktsbehandling består av flera olika moment men det huvudsakliga är att du får professionell hjälp med just din hud och dess eventuella tillstånd och problem. Du får även lära dig din hudtyp och hur och med vilka produkter du kan ta hand om den på bästa sätt.
Ansiktsbehandlingen inleds med hudanalys då vi tittar och känner ordentligt på din hud, vi ställer även lite frågor om hur du tar hand om din hud hemma, vad du själv känner att huden behöver.
I ansiktsbehandlingen ingår alltid en ordentlig rengöring av ansiktet och dekolletage samt peeling för att avlägsna döda hudceller, därefter får du ligga under ånga som öppnar upp dina porer och huden är därmed mer mottaglig för eventuell portömning och efterkommande produkter. Vad huden sen behöver är beroende på din hudtyp, men till exempel i en Klassisk ansiktsbehandling ingår djuprengöring, som vi kallar för portömning, ett moment i behandlingen som inte alltid är så skönt, men huden känns fräsch efteråt. I de flesta ansiktsbehandlingarna ingår även ansiktsmassage som gör gott för huden genom att blodcirkulationen ökar och därmed syresättningen till cellerna. Även slaggprodukter får sig en skjuts i rätt riktning. Slutligen lägger vi en mask anpassad efter din hudtyp och avslutar med passande serum och crémer.
Efter behandlingen ser vi över vad du använder idag, kanske behöver någon bytas ut, till exempel en fylligare ansiktskräm som ger huden mer skydd eller en ansiktsolja för att ge huden mer näring.

Varför ska man gå på en ansiktsbehandling?

Orsaken varför man går på en ansiktsbehandling är olika, men eftersom huden dagligen utsätts för avgaser, smuts och talgutsöndring och kanske makeup så är det bra att få en djuprengöring av huden då och då. Vissa kanske behöver mer fokus på att boosta huden med fukt så då fokuserar vi på det. Kanske känner du att huden har förändrats, plötsligt dyker en hel del linjer och rynkor upp och den känns inte längre så spänstig som den gjorde när vi var yngre. Kanske är du drabbad av pigmenteringar, bruna fläckar efter sommaren? Många olika hudproblem dyker upp under livet och huden påverkas inte bara av yttre faktorer utan även av inre faktorer som stress, hormoner och så vidare, vilket sätter sina spår på just huden.
Vad just din hud behöver kan vi avgöra under hudanalysen och under vårt första samtal. Framförallt så får man reda på vilken hudtyp man har och hur man tar hand om den på bästa sätt.
Huden ska dagligen skydda oss och den finns med oss resten av livet, så visst vill vi att den ska må så bra som möjligt?

Hur ofta ska man gå på ansiktsbehandling?

Hur ofta man behöver besöka en hudterapeut beror på vilka behov din hud har och hur du tar hand om den hemma. Definitivt några gånger per år och har man möjlighet att gå mer regelbundet, så kommer din hud definitivt att må gott, du kommer både att se och känna skillnad!

Vilken ansiktsbehandling ska jag välja?

Kroppscompagniet erbjuder både kortare varianter av ansiktsbehandlingar och längre varianter. På vår hemsida kan du läsa mer om vad som ingår i varje behandling och vad som kan passa dig bäst. Är det första gången du ska gå till en Hudterapeut för en ansiktsbehandling och är osäker på vilken behandling du ska välja så rekommenderar vi en Klassisk ansiktsbehandling. Då anpassar vi behandlingen efter din huds behov och du en ordentlig genomgång.
I alla våra ekologiska ansiktsbehandlingar använder vi produkter från svensktillverkade och ekologiska Maria Åkerberg deep skin organics. Rena och naturliga produkter som även finns till försäljning hos oss.

 

Ansiktsoljor – näringsdroppar för din hud!

Maria Åkerbergs ansiktsoljor är gjorda av vegetabiliska oljor som innehåller vitaminer och fettsyror samt olika eteriska oljor som har olika positiva egenskaper beroende på sort och ingår i oljorna för att till exempel lugna, skydda eller återuppbygga huden. Vitaminer gör huden starkare och skyddar den mot fria radikaler medan fettsyror håller huden mjuk och skyddar den från att bli torr.
Ansiktsoljorna är alltså rena näringsdroppar för din hud. Helt naturliga utan mineralolja eller siliconer.
Oljorna används ensamma eller under créme och skyddar bra mot kyla och torr luft. Dom är välbehagliga att applicera och doftar gott.
Det finns flera olika att ansiktsoljor att välja emellan beroende på din hudtyp. Oljorna hjälper till huden vid årstidsväxlingar när luftfuktigheten ändras och huden behöver vänja sig vid de ändrade förhållandena. Med andra ord perfekta att börja använda nu till hösten om inte du redan gör det.
Hitta rätt/passande ansiktsolja för din hud

Maria Åkerberg har sju olika ansiktsoljor att välja emellan som alla finns att köpa hos Kroppscompagniet;

COLDPRESSED JOJOBAOIL (30 ml 130 kr, 100 ml 220 kr)
• Passar alla hudtyper
• Universalprodukt för hela familjen
• Kan användas som Makeup remover
• Rakning: oljan är bakteriedödande och motverkar röda prickar
• Vattenfast handcréme
• Babyvård
• Ömma bröstvårtor vid amning

Jojobaolja är den perfekta produkten för hela familjens hudvård, väldigt bra att ha i husapoteket! Den unika sammansättningen av fettsyror gör att oljan snabbt går in i huden. Jojobaoljan binder hudens fuktighet, ökar hudens skyddsbarriär och gör den sammetslen. Oljan är mycket hållbar och innehåller inga konserveringsmedel.

ROYAL FACIAL OIL MOIST (TIDIGARE NEROLI) (10 ml 195 kr, 30 ml 295 kr)
• Passar alla hudtyper
• Balanserande
• Utslätande
• Förbättrar blodcirkulationen och rensar ut slaggprodukter
• Fuktighetsbevarande

Härlig, ansiktsolja som passar för normal och blandhy. Alla ingredienser samverkar för att öka fuktnivån i huden och ge huden ett ungdomligare utseende.

ROYAL FACIAL OIL MORE (TIDIGARE ROSE) (10 ml 195 kr, 30 ml 295 kr)
• Passar en mogen och känslig hud
• Passar rosaceahud och ytliga blodkärl

Den eteriska oljan från Rosor verkar revitaliserande och är därför särskilt bra till mogen och torr hud. Alla ingredienser samverkar för att öka fuktnivån i huden och ge huden ett ungdomligare utseende.

ROYAL FACIAL OIL GENTLE (10 ml 195 kr, 30 ml 295 kr)
• Passar en torr och känslig hud
• Utslätande och lugnande
• Ökar elasticiteten och fukthalten i huden

Ansiktsolja som innehåller en kombination av eteriska oljor som stärker och lugnar huden samt förebygger brustna blodkärl.

ROYAL FACIAL OIL SUPPLEMENT (10 ml 195 kr, 30 ml 295 kr)
• Passar en torr och mogen hud
• Utslätande och revitaliserande
Den här utslätande ansiktsoljan har en ljuvlig doft från en mängd olika eteriska oljor och passar utmärkt till mogen och torr hud. Alla ingredienser samverkar för att öka fuktnivån i huden och ge huden ett ungdomligare utseende. Obs! Royal Facial Oil Supplement skall inte användas om du har känslig hud, rosacea eller acne, oljan är för aktiv! Det finns andra ansiktsoljor som passar dessa hudtyper förstås.

ROYAL FACIAL OIL CLEARING (10 ml 195 kr, 30 ml 295 kr)
• Passar fet och oren hud
• Passar känslig hud om den samtidigt är fet
• Renande och balanserande
• Minskar stora porer
En kombination av eteriska oljor som har en renande och antiseptisk effekt på huden. Oljan verkar balanserande och har en sammandragande effekt på porerna. Oljan är även lugnande vilket även passar en känslig hud.

ROYAL FACIAL OIL GLA
• Utslätande
• Uppstramande
• Innehåller inga eteriska oljor

Royal Facial Oil GLA är en utslätande ansiktsolja som består av Gurkörtsolja, Jojobaolja och Nyponfröolja, vilka ökar elasticiteten och fukthalten i huden. Detta ger en utslätande effekt, som är mest märkbar på en äldre eller torr hud men passar alla.